A teljes kiőrlésű bioliszt

Teljes kiörlésű liszt

A teljes kiőrlésű gabona azt jelenti, hogy a magbél mellett a csírát és a maghéjat is megőrlik, így egy rostban és vitaminokban gazdag lisztet kapunk. A nem teljes kiőrlésű kenyér igazából csak divatból került a képbe, és mire rájöttek, hogy teljes kiőrlésű liszt sokkal egészségesebb, addigra teljesen kikerült az étkezési szokások közül.

A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek amellett hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot ( kálium, kalcium, magnézium E-vitamin, B-vitamin, folsav, foszfor) tartalmaznak, segítenek megelőzni a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulását is, csökkenti a koleszterin szintet és a vérnyomást.

Ezen kívül elhízni is nehezebb tőle, mert már kevesebb mennyiségtől is jól lakunk.

Az igazi teljes kiőrlésű kenyeret úgy különböztethetjük meg a festett kenyértől, hogy az igazi teljes kiőrlésű búzalisztből készült kenyér fajsúlyra nehezebb, kisebb lyukak vannak benne,álaga tömörebb. A színezett kenyér pedig enyhén kávé, vagy karamell illatú, nagyobb lyukak vannak benne és azonos mérettel rendelkezik mint egy azonos súlyú fehér kenyér.

Termékeink

Lipiliszt Vanília ízű Zabital
Lipiliszt Eper ízű Zabital
Lipiliszt kakaós zabital
Teljes kiőrlésű bio búzaliszt
Teljes kiőrlésű bio tönkölyliszt
Teljes kiőrlésű bio rozsliszt