Tejfölös pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 2 db tojás sárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej, só és csak annyi cukor ami az élesztőbe kell a felfuttatáshoz

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyagot. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit 30 percet pihentetünk. Aztán kinyújtjuk és háromba hajtunk. Ezt még kétszer megismételjük 20-20 perces pihentetés után. Aztán a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejétt megrácsozzuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőlemezre rakjuk, megkenjük tojással, és azonnal a sütőbe tesszük. A tetejét megszórhatjuk különféle megokkal, sajttal. Előre melegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd 10 percig 100 fokon sütjük.

Palacsinta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 18 kanál liszt
  • 1 csipet só
  • 1 dl olaj
  • 9 dl tej

A hozzávalókat összekeverjük.. Ebből az adagból kb. 30 palacsinta süthető.

Finom mézes süti

15 dkg cukrot, 5 dkg margarint, 1 egész tojást, 2 evőkanál folyékony mézzel habosra keverünk. Majd 1 csomag sütőport 30 dkg liszttel, reszelr citromhéjjal elkeverünk és a masszához adjuk.
2 dl tejjel higítjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A tetejét vágott dióval megszórhatjuk.
10 percig 200 fokon, majd 35 percig 150 fokon kell sütni!

Meggyes pite

10 db tojás fehérjét 6 kanál cukorral felkeverünk. Belerakjuk a tojássárgákat és 10 kanál lisztet, 1 csomag sütőport. Kivajazott tepsibe öntjük és megszórjuk lecsepegtetett meggyel.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig 170 fokon sütjük.

Almás pite

3 bögre lisztet, egy bögre porcukorral, 25 dkg mrgarinnal, 1,5 doboz tejföllel, 2 tojás sárgájával, 1 csomag sütőporral, 1 csipet sóval és egy kevés citromhéjjal összegyúrjuk, majd a tésztát ketté vesszük. 2 kg almát meghámozunk, lereszelünk és evőkanál cukorral, 2 teáskanál fahéjjal és 5 dkg margarinnal megpároljuk. (5 perc).
A tészta egyik felét kivajazott tepsibe rakjuk, rátesszük a megpárolt almát és betakarjuk a tészta másik felével. A tetejét tojással megkenjük és villávalmegszurkáljuk. Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük.

Buvár túrós

35 dkg lisztet, 18 dkg cukrot, 2 kávéskanál szódabikarbónát, 2 evőkanál kakaót, 2 egész tojást, 2 doboz kefírt vagy joghurtot, 2 csomag vaníliás cukrot es 1,5 dl olajat összekeverünk. a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben elsimítjuk. 25 dkg túrót elkeverünk 12 dkg margarinnal, 1 egész tojással és ízlés szerint cukorral. A túrót kis rakásokban a tésztára halmozzuk. 170 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Termékeink

Lipiliszt Vanília ízű Zabital
Lipiliszt Eper ízű Zabital
Lipiliszt kakaós zabital
Teljes kiőrlésű bio búzaliszt
Teljes kiőrlésű bio tönkölyliszt
Teljes kiőrlésű bio rozsliszt