Tejfölös pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 2 db tojás sárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej, só és csak annyi cukor ami az élesztőbe kell a felfuttatáshoz

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi anyagot. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit 30 percet pihentetünk. Aztán kinyújtjuk és háromba hajtunk. Ezt még kétszer megismételjük 20-20 perces pihentetés után. Aztán a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejétt megrácsozzuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőlemezre rakjuk, megkenjük tojással, és azonnal a sütőbe tesszük. A tetejét megszórhatjuk különféle megokkal, sajttal. Előre melegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd 10 percig 100 fokon sütjük.

Termékeink

Lipiliszt Vanília ízű Zabital
Lipiliszt Eper ízű Zabital
Lipiliszt kakaós zabital
Teljes kiőrlésű bio búzaliszt
Teljes kiőrlésű bio tönkölyliszt
Teljes kiőrlésű bio rozsliszt