Kenyérsütés gáztűzhelyben

Hozzávalók:

  • 1 kg teljes kiörlésű bio búzaliszt
  • 25 dkg burgonya
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • kevés ecet és cukor
  • 3 kiskanál só


A burgonyát puhára főzzük, áttörjük, a levét felhasználjuk. Az élesztőt kevés tejjel és 1 teáskanál cukorral áttörjük. A lisztet nyújtódeszkára tesszük, a közepébe üreget csinálunk, ebbe öntjük az élesztő masszát, és a kihűlt burgonyalvet, melybe még egy kevés ecetetöntünk. Gyúrás közben, ha kell még liszett adunk míg elég kemény nem lesz a tészta. Az egészet egy tálba tesszük és meleg helyen kelesztjük míg duplájára nem nő. (1-2 óra) Teljes lángon 200 fokon negyed óráig előmelegítjük. A kenyeret vízzel megkenjük és a sütő közepébe helyezzük. Húsz perc múlva egy másik tepsibe 1 liter vizet öntünk, és a sütő aljára tesszük. A gázt takarékra vesszük, és 45 perci múlva kész a kenyér.

Magos kenyér

  • 50 dkg teljes kiörlésű bio búzaliszt
  • 2,4 dl víz (szobahőmérsékletű)
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál tejpor
  • 5 dkg margarin olvasztva
  • 1 csomag (7g) szárított élesztő


1evőkanál, bármilyen mag (csak gép sípolás után belerakni!)

A hozzávalókat a megfelelő sorrendben belerakni

Szezámmagos kenyér

  • 650 g teljes kiörlésű bio búzaliszt
  • 320 ml víz
  • 45 ml vaj vagy olíva olaj
  • 15 ml só
  • 25 ml cokur
  • 25 ml tejpor
  • 8 g szárított élesztő


1 evőkanál szezámmag

A hozzávalókat a megfelelő sorrendben (folyadék mindig alul) belerakni!

1000g-os kenyér lesz belőle!

Burgonyás kenyér 2.

  • 60dkg teljes kiörlésű bio búzaliszt
  • 3,6 dl tej (langyos)
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2dkg élesztő
  • 5dkg nyers burgonya reszelve
  • 3dkg margarin olvasztva


Kevés tejben az élesztőt felfuttatjuk egy csipet cukorral

A hozzávalókat a szokásos sorrendben belerakjuk, és a felfutott élesztő kerül a tetjére.

Burgonyás kenyér 1.

  • 50dkg teljes kiörlésű bio búzalisztű
  • 300ml víz (szobahőmérsékletű)
  • 2 teáskanál tejpor
  • 1,5 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 25g margarin
  • 7g szárított élesztő
  • 10-15dkg főtt burgonya összetörve


A hozzávalókat a megfelelő sorrendben (folyadék mindig alul) belerakni

Termékeink

Lipiliszt Vanília ízű Zabital
Lipiliszt Eper ízű Zabital
Lipiliszt kakaós zabital
Teljes kiőrlésű bio búzaliszt
Teljes kiőrlésű bio tönkölyliszt
Teljes kiőrlésű bio rozsliszt